Programska oprema Adobe® Acrobat® XI Pro in Standard

 

Dobrodošli v datoteko Berime za Adobe® Acrobat® XI Pro in Adobe Acrobat XI Standard, ki vsebuje pomembne informacije o izdelkih Adobe Acrobat. Elementi v datoteki Berime, ki veljajo za vse izdelke, ne določajo imena izdelka. Informacije o podpori za program Adobe Acrobat XI najdete na spletnem mestu: http://www.adobe.com/go/acrobat_support_si

 

Sistemske zahteve

 

Acrobat XI Pro za Windows® zahteva naslednje:

 

·         1,3 GHz ali hitrejši procesor

·         Microsoft® Windows XP s servisnim paketom 3 za 32-bitno različico (s servisnim paketom 2 za 64-bitno različico); Windows Server® 2003 R2 (32-bitna in 64-bitna različica); Windows Server 2008 ali 2008 R2 (32- in 64-bitna različica); Windows 7 (32- in 64-bitna različica); Windows 8 (32- in 64-bitna različica)

·         512 MB RAM-a (priporočeno 1 GB)

·         1,9 GB prostora na trdem disku (opomba: namestitveni program med nameščanjem ustvari začasne datoteke, tako da je dejanski zahtevani prostor na trdem disku v tistem trenutku večji od navedene vrednosti.)

·         zaslon z ločljivostjo 1024 x 768

·         Internet Explorer 7, 8, 9, 10; Firefox (izdaja z razširjeno podporo); Chrome

·         Pogon DVD-ROM, če nameščate z DVD-ja

·         Strojno pospeševanje videa ni obvezno

Za programa Windows Server 2003 SP 2 in Windows XP SP 2 za 64-bitno različico je zahtevan Microsoftov popravek KB-930627. Oglejte si:

http://support.microsoft.com/kb/930627

 

 

Acrobat XI Standard za Windows® zahteva naslednje:

 

·         1,3 GHz ali hitrejši procesor

·         Microsoft® Windows XP s servisnim paketom 3 za 32-bitno različico (s servisnim paketom 2 za 64-bitno različico); Windows Server® 2003 R2 (32-bitna in 64-bitna različica); Windows Server 2008 ali 2008 R2 (32- in 64-bitna različica); Windows 7 (32- in 64-bitna različica); Windows 8 (32- in 64-bitna različica)

·         512 MB RAM-a (priporočeno 1 GB)

·         1,5 GB prostora na trdem disku (opomba: namestitveni program med nameščanjem ustvari začasne datoteke, tako da je dejanski zahtevani prostor na trdem disku v tistem trenutku večji od navedenih vrednosti.)

·         zaslon z ločljivostjo 1024 x 768

·         Internet Explorer 7, 8, 9, 10; Firefox (izdaja z razširjeno podporo); Chrome

·         Pogon DVD-ROM, če nameščate z DVD-ja

·         Strojno pospeševanje videa ni obvezno

Za programa Windows Server 2003 SP 2 in Windows XP SP 2 za 64-bitno različico je zahtevan Microsoftov popravek KB-930627. Oglejte si:

http://support.microsoft.com/kb/930627

 

Navodila za namestitev

 

Naslednja navodila uporabite za namestitev nove programske opreme ali za nadgradnjo iz predhodne različice. Če nameščate nadgradnjo, boste morda morali navesti dokaz lastništva.

 

Namestitev programa Acrobat XI v operacijski sistem Windows

 

1. Ponovno zaženite Windows in izklopite vso protivirusno programsko opremo.

 

2. V računalniku vzpostavite povezavo z internetom.

 

3. Zaženite namestitev:

  • Če ste program Acrobat kupili na DVD-ju, vstavite DVD.
  • Če ste Acrobat kupili s prenosom prek interneta, prenesite paket na primerno mesto na trdem disku.

 

Adobe priporoča, da pred nameščanjem programske opreme izdelate varnostno kopijo prenesenega paketa, po možnosti na DVD. Ko dvokliknete datoteko .exe, da jo razširite:

 

V operacijskih sistemih Windows XP

 

 se na namizju ustvari mapa <sistemski pogon>:\Documents and Settings\<uporabnik>\Desktop\Adobe Acrobat XI.

 

V operacijskih sistemih Windows 7 in 8

 

se na namizju ustvari mapa <sistemski pogon>:\users\<uporabniško ime>\Desktop\Adobe Acrobat XI.

 

Ko boste pripravljeni na namestitev, odprite mapo Adobe Acrobat XI in dvokliknite datoteko setup.exe.

 

V pogovornem oknu namestitvenega programa Adobe Acrobat XI izberite jezik in kliknite "V redu". Prepričajte se, ali ste izbrali jezik, ki ste ga kupili. Kliknite "Naprej" na namestitvenem zaslonu Adobe Acrobat XI. Namestitveni program izračuna zahteve prostora na disku in preveri, ali obstajajo predhodne različice. Če je najdena predhodna različica izdelka Acrobat, pritisnite Nadaljuj, da jo odstranite.

 

4. Namestitveni zaslon vas pozove, da vnesete svoje ime, organizacijo in serijsko številko. Če uporabljate preizkusno različico izdelka ali ste kupili naročnino (samo za različico Pro), vam serijske številke ni treba vnesti. Če boste vnesli serijsko številko, se prepričajte, ali je računalnik povezan z internetom, ker se bo izvedlo spletno preverjanje pristnosti serijske številke. Opomba: namestitev preizkusne različice vam omogoča uporabo programske opreme za preizkusno obdobje 30 dni od prvega zagona.

 

5. Vnesite serijsko številko svoje kopije programa. Serijsko številko najdete na zunanji strani ovitka DVD-ja ali na strani s potrdilom za spletne nakupe ESD (elektronska dostava programske opreme), ki ste jih opravili v spletni trgovini Adobe Store. Serijsko številko za spletne nakupe ESD z individualnimi licencami najdete tudi v zgodovini spletnih nakupov na spletnem mestu http://www.adobe.com. Serijska številka za nakupe, ki ste jih opravili prek spletnega mesta za licenciranje Adobe, je na voljo v vašem arhivu na spletnem mestu http://licensing.adobe.com.

 

6. Kliknite "Naprej" na zaslonu Aktivacija licence za Adobe. Aktiviranje je anonimno zaporedje preprostih in hitrih korakov, ki jih opravi programska oprema. Za več informacij o aktiviranju izdelka obiščite spletno mesto Adobe na naslovu: http://www.adobe.com/go/activation_si/

 

7. Izberite vrsto namestitve:

  • "Običajno" (to je privzeta možnost) namesti programske datoteke za Acrobat, Acrobat Distiller, PDFMaker, gonilnik tiskalnika Adobe PostScript za vaš sistem, standardne vtičnike in pripomočke.
  • "Popolno" namesti vse funkcije programa Acrobat XI in zahteva največ prostora na disku.
  • "Po meri" omogoča določanje komponent za namestitev.

 

Opomba: za opis komponente izberite Po meri in kliknite Naprej. Nato izberite komponento, da boste videli opis. Če ne želite nadaljevati z namestitvijo po meri, kliknite Nazaj za vrnitev na izbiranje vrste namestitve.

 

Kliknite "Naprej". Če želite, spremenite prikazani privzeti imenik namestitve, in kliknite "Naprej".

 

8. Kliknite "Namesti", da se namestitev nadaljuje. Če se izvajajo procesi, ki ovirajo namestitev, vas bo namestitveni program pozval, da jih ustavite, preden lahko nadaljujete namestitev. Zaprite proces in kliknite v namestitveni program, da nadaljuje z namestitvijo.

 

9. Zadnje pogovorno okno je "Namestitev je končana". Kliknite "Dokončaj" Zdaj lahko zaženete Acrobat.

 

10. Ob zagonu sprejmite licenčno pogodbo za končnega uporabnika, da boste lahko uporabljali programsko opremo.

 

11. Če ste med namestitvijo vnesli serijsko številko, si oglejte 12. korak spodaj. Če Acrobat uporabljate v preizkusni različici ali omejenem obdobju naročnine (samo za različico Pro), se pojavi zaslon Zahtevan vpis. Na zaslonu Zahtevan vpis izberite "Vpiši se zdaj". Na zaslonu Vpis vnesite svoje poverilnice za Adobejev ID. Če nimate Adobejevega ID-ja, kliknite "Ustvari Adobejev ID" in navedite zahtevane podrobnosti. Nato kliknite Ustvari. Sledite navodilom na zaslonu, da dokončate postopek ustvarjanja. Kliknite "Vpis". Uporaba programa Acrobat bi zdaj morala biti mogoča.

 

12. Če ste med namestitvijo vnesli serijsko številko, se pojavi zaslon Registracija. Na zaslonu Registracija vnesite svoje poverilnice za Adobejev ID. Če nimate Adobejevega ID-ja, kliknite "Ustvari Adobejev ID" in navedite zahtevane podrobnosti. Nato kliknite Ustvari. Sledite navodilom na zaslonu, da dokončate ustvarjanje Adobejevega ID-ja in postopek registracije. Če želite, lahko pritisnete "Preskoči". POMEMBNO: če želite aktivirati svojo kopijo programske opreme, morate imeti vzpostavljeno povezavo z internetom. Kopijo morate aktivirati v 30 dneh. Po 30 dneh programska oprema ne bo več delovala.

 

Odstranitev programa Acrobat XI v operacijskem sistemu Windows

 

1. Preden odstranite Acrobat XI, deaktivirajte izdelek. To storite tako, da izberete Pomoč > "Deaktiviraj", Za odstranitev nato zaženite nadzorno ploščo in izberite Dodaj/Odstrani programe.

 

2. Na prikazanem seznamu programov označite program Acrobat XI in pritisnite gumb Odstrani.

 

3. Pojavi se pogovorno okno za potrditev, da želite odstraniti program Acrobat. Izberite Da za odstranitev izdelka.

Registracija

 

Ko zaženete program Acrobat, vas ta pozove k vpisu in registraciji programske opreme. Če želite prejeti tehnično podporo, se morate registrirati.

 

Pravni pouk

Ta izdelek se povezuje z elektronskimi storitvami, ki zahtevajo internetno povezavo in strinjanje z ustreznimi pogoji uporabe ter pravilniki o varovanju zasebnosti (na voljo so na spletni strani www.adobe.com/go/terms_si). Elektronske storitve Adobe (a) so na voljo samo uporabnikom, starim 13 in več let, (b) niso na voljo v vseh državah ali jezikih, (c) se lahko ukinejo brez predhodnega obvestila in (d) so lahko podvržene zahtevam registracije, dodatnim članarinam ali stroškom naročnine.

 

Za informacije o posodobitvah sistemskih zahtev obiščite http://www.adobe.com/go/acrobat_system_reqs_si

 

 

© 2012 Adobe Systems Incorporated. Vse pravice pridržane. Adobe, Acrobat and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Apple, Mac OS, and Safari are trademarks of Apple Computer, Inc. registered in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. Updated Information/Additional Third Party Code Information available at http://www.adobe.com/go/thirdparty_si/

 

Adobe Systems Incorporated, 345 Park Avenue, San Jose, California 95110, USA.