Software Adobe® Acrobat® XI Pro a Standard

 

Vítá vás soubor Čtěte k softwaru Adobe® Acrobat® XI Pro a Adobe Acrobat XI Standard, který obsahuje základní informace o produktech Adobe Acrobat. Položky souboru Čtěte, které se vztahují na všechny produkty, neudávají název produktu. Informace o podpoře produktu Adobe Acrobat XI najdete na webu http://www.adobe.com/go/acrobat_support_cz

 

Systémové požadavky

 

Acrobat XI Pro pro systém Windows® vyžaduje následující:

 

·         Procesor s frekvencí 1,3 GHz nebo rychlejší

·         Systém Microsoft® Windows XP s aktualizací SP 3 pro 32bitový systém (s aktualizací SP 2 pro 64bitový systém); systém Windows Server® 2003 R2 (32bitový a 64bitový systém); systém Windows Server 2008 nebo 2008 R2 (32bitový a 64bitový systém); Windows 7 (32bitový a 64bitový systém); Windows 8 (32bitový a 64bitový systém)

·         512 MB paměti RAM (doporučeno 1 GB)

·         1,9 GB volného místa na disku. (Poznámka: Instalační program při instalaci vytvoří dočasné soubory, takže skutečné volné místo na disku vyžadované v té chvíli je větší než uvedená hodnota.)

·         Rozlišení obrazovky 1 024 x 768 obrazových bodů

·         Internetový prohlížeč Internet Explorer 7, 8, 9, 10; Firefox (ESR); Chrome

·         Jednotka DVD-ROM (v případě instalace z disku DVD)

·         Hardwarová akcelerace videa (volitelné)

Pro operační systém Windows Server 2003 SP2 a Windows XP SP2 (64bitová verze) je nutná oprava Microsoft Hot Fix KB-930627. Další informace:

http://support.microsoft.com/kb/930627

 

 

Acrobat XI Standard pro systém Windows® vyžaduje následující:

 

·         Procesor s frekvencí 1,3 GHz nebo rychlejší

·         Systém Microsoft® Windows XP s aktualizací SP 3 pro 32bitový systém (s aktualizací SP 2 pro 64bitový systém); systém Windows Server® 2003 R2 (32bitový a 64bitový systém); systém Windows Server 2008 nebo 2008 R2 (32bitový a 64bitový systém); Windows 7 (32bitový a 64bitový systém); Windows 8 (32bitový a 64bitový systém)

·         512 MB paměti RAM (doporučeno 1 GB)

·         1,5 GB volného místa na disku. (Poznámka: Instalační program při instalaci vytvoří dočasné soubory, takže skutečné volné místo na disku vyžadované v té chvíli je větší než uvedená hodnota.)

·         Rozlišení obrazovky 1 024 x 768 obrazových bodů

·         Webový prohlížeč Internet Explorer 7, 8, 9, 10; Firefox (verze s prodlouženou podporou); Chrome

·         Jednotka DVD-ROM (v případě instalace z disku DVD)

·         Hardwarová akcelerace videa (volitelné)

Pro operační systém Windows Server 2003 SP2 a Windows XP SP2 (64bitová verze) je nutná oprava Microsoft Hot Fix KB-930627. Další informace:

http://support.microsoft.com/kb/930627

 

Pokyny k instalaci

 

Instalaci nového softwaru nebo upgrade z předchozí verze provedete podle následujících pokynů. Pokud instalujete upgrade, můžete být požádání o předložení dokladu o vlastnictví.

 

Instalace aplikace Acrobat XI v systému Windows

 

1. Restartujte systém Windows a vypněte veškeré antivirové programy.

 

2. Připojte počítač k internetu.

 

3. Spusťte instalaci:

  • Pokud jste si aplikaci Acrobat koupili na disku DVD, vložte disk DVD.
  • Pokud jste si aplikaci Acrobat koupili jako soubor ke stažení, stáhněte si svůj balíček do umístění na pevném disku.

 

Společnost Adobe doporučuje, abyste si svůj stažený balíček před instalací softwaru zálohovali, nejlépe na disk DVD. Po dvojitém kliknutí na soubor .exe a jeho dekompresi proběhne následující akce:

 

Operační systémy Windows XP:

 

 Na ploše je vytvořena složka <systémový disk>:\Documents and Settings\<uživatel>\Plocha\Adobe Acrobat XI.

 

Operační systémy Windows 7 a 8:

 

Na ploše je vytvořena složka <systémový disk>:\users\<uživatelské jméno>\Plocha\Adobe Acrobat XI.

 

Jakmile budete připraveni k instalaci, otevřete složku Adobe Acrobat XI a klikněte dvakrát na soubor setup.exe.

 

V dialogovém okně instalace aplikace Adobe Acrobat XI vyberte jazyk a klikněte na možnost OK. Vyberte zakoupený jazyk. Na obrazovce Instalace aplikace Adobe Acrobat XI klikněte na možnost Další. Instalační program vypočítá požadavky na místo na disku a zjistí přítomnost předchozích verzí. Pokud je nalezena předchozí verze stejného produktu softwaru Acrobat, odinstalujte jej kliknutím na možnost Pokračovat.

 

4. Obrazovka instalace vás vyzve k zadání jména, organizace a sériového čísla. Pokud tento produkt využíváte ve zkušebním režimu nebo pokud jste ho zakoupili ve formě předplatného (pouze verze Pro), není nutné sériové číslo zadávat. Při zadávání sériového čísla musí být počítač připojený k internetu, aby mohlo proběhnout ověření sériového čísla online. Poznámka: Instalace ve zkušebním režimu umožňuje používání softwaru ve zkušebním období 30 dní od prvního spuštění.

 

5. Zadejte sériové číslo pro svou kopii programu. Sériové číslo produktů se samostatnou licencí je uvedeno na obalu DVD nebo, v případě nákupů využívajících systém elektronického doručení softwaru (ESD) provedených prostřednictvím obchodu Adobe Store, na stránce s příjmovým dokladem. Sériové číslo pro produkty se samostatnou licencí zakoupené provedené prostřednictvím systému ESD také najdete ve své historii online objednávek na webu http://www.adobe.com. Sériové číslo pro produkty zakoupené prostřednictvím licenčního webu společnosti Adobe je k dispozici ve vašich záznamech na adrese http://licensing.adobe.com.

 

6. Na obrazovce Aktivace licence Adobe klikněte na možnost Další. Aktivace je anonymní řada jednoduchých a rychlých kroků prováděných softwarem. Další informace o aktivaci produktu najdete na webu společnosti Adobe na adrese: http://www.adobe.com/go/activation_cz

 

7. Vyberte typ instalace:

  • Možnost Typická (výchozí možnost) nainstaluje programové soubory pro aplikace Acrobat, Acrobat Distiller, PDFMaker, tiskový ovladač Adobe PostScript pro váš systém, standardní zásuvné moduly a příslušenství.
  • Možnost Úplná nainstaluje všechny funkce softwaru Acrobat XI a vyžaduje nejvíce místa na disku.
  • Možnost Vlastní umožňuje určit, které součásti chcete nainstalovat.

 

Poznámka: Chcete-li zobrazit popis součásti, vyberte možnost Vlastní a klikněte na možnost Další. Potom vyberte požadovanou součást a zobrazte si její popis. Kliknutím na možnost Zpět se vrátíte k výběru typu instalace – pokud nechcete pokračovat ve vlastní instalaci.

 

Klikněte na možnost Další. Změňte instalační adresář (pokud chcete), jinak je zobrazen výchozí adresář, a klikněte na možnost Další.

 

8. Klikněte na možnost Instalovat a dojde k zahájení instalace. Pokud jsou spuštěné nějaké procesy, které způsobují konflikt s instalací, instalační program vás před pokračováním v instalaci vyzve k zastavení těchto procesů. Ukončete příslušný proces a klikněte na instalační program, aby pokračoval v instalaci.

 

9. Poslední dialogové okno je Instalace dokončena. Klikněte na možnost Dokončit a aplikaci Acrobat je možné spustit.

 

10. Při spuštění přijměte podmínky licenční dohody s koncovým uživatelem, abyste umožnili používání softwaru.

 

11. Pokud jste při instalaci zadali sériové číslo, viz krok 12 níže. Pokud aplikaci Acrobat používáte ve zkušebním režimu nebo jako předplatné (pouze verze Pro), zobrazí se obrazovka Je vyžadováno přihlášení. Na obrazovce Je vyžadováno přihlášení vyberte možnost Přihlásit se nyní. Na obrazovce Přihlášení zadejte své přihlašovací údaje k účtu Adobe ID. Pokud nemáte účet Adobe ID, klikněte na možnost Vytvořit Adobe ID a zadejte požadované údaje. Potom klikněte na možnost Vytvořit. Postupujte podle pokynů na obrazovce a dokončete postup vytváření účtu. Klikněte na možnost Přihlásit. Aplikace Acrobat by nyní měla být použitelná.

 

12. Pokud jste při instalaci zadali sériové číslo, zobrazí se obrazovka Registrace. Na obrazovce Registrace zadejte své přihlašovací údaje k účtu Adobe ID. Pokud nemáte účet Adobe ID, klikněte na možnost Vytvořit Adobe ID a zadejte požadované údaje. Potom klikněte na možnost Vytvořit. Postupujte podle pokynů na obrazovce a dokončete postup vytváření účtu Adobe ID a proces registrace. Můžete také stisknout tlačítko Přeskočit. DŮLEŽITÉ: Abyste mohli aktivovat svou kopii softwaru, musíte být připojeni k internetu. Aktivace musí být provedena do 30 dnů. Po 30 dnech přestane software fungovat.

 

Odinstalace aplikace Acrobat XI v systému Windows

 

1. Před odinstalací aplikace Acrobat XI produkt Deaktivujte. Tuto akci provedete v nabídce Nápověda > Deaktivovat… Poté, pro provedení odinstalace, spusťte Ovládací panely a vyberte možnost Přidat nebo odebrat programy.

 

2. V zobrazeném seznamu aplikací zvýrazněte položku Acrobat XI a klikněte na tlačítko Odebrat/Odinstalovat.

 

3. Zobrazí se dialogové okno s požadavkem na potvrzení odebrání aplikace Acrobat. Kliknutím na možnost Ano produkt odinstalujte.

Registrace

 

Po spuštění aplikace Acrobat budete vyzváni, abyste se přihlásili a provedli registraci svého softwaru. Registrace je nutná pro získání technické podpory.

 

Právní upozornění

Tento produkt je integrován s online službami, které vyžadují připojení k internetu a souhlas s příslušnými smluvními podmínkami a zásadami ochrany osobních údajů (k dispozici na adrese www.adobe.com/go/terms_cz). Online služby Adobe (a) jsou k dispozici pouze pro uživatele starší 13 let; (b) nejsou k dispozici ve všech zemích a jazycích, (c) mohou být zrušeny bez předchozího upozornění; a (d) mohou vyžadovat registraci, uhrazení dalších poplatků nebo předplatného.

 

Aktualizace systémových požadavků naleznete na adrese http://www.adobe.com/go/acrobat_system_reqs_cz.

 

 

© 2012 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, Acrobat and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Apple, Mac OS, and Safari are trademarks of Apple Computer, Inc. registered in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. Updated Information/Additional Third Party Code Information available at http://www.adobe.com/go/thirdparty_cz

 

Adobe Systems Incorporated, 345 Park Avenue, San Jose, California 95110, USA.